BLOG: KULAKLIK NASIL SEÇİLİR – BİR MİSAFİR MAKALESİ
Sorumluluk Reddi/Giriş: Bu, listenthusiast.com’dan Lisa Barrie’nin konuk makalesidir ve resmi bir Headfonia.com personeli makalesi değildir. “Kulaklık kılavuzumuz” tam burada . Konuk yazısı yazmak için gerekenlere sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, buradan iletişime geçin.
Kulaklık nasıl seçilir
Lisa, kulaklıkların nasıl seçileceğine dair fikrini paylaşmak istedi. Bu bir tür Kulaklık 101 ve bazı okuyucularımız için artık alakalı olmayabilir, ancak yeni okuyucular bunu takdir edeceklerdir. İnfografik %100 tamamlanmış değil (kulaklık sürücülerinin türü gibi) ama resmi alıyorsunuz (amaçlanan). İşte başlıyoruz:
Herkes müziği sever. Ama müzik dinlerken başkalarını rahatsız etmek istemezsin, değil mi? Bu amaçla teknoloji tanrıları bize hediye olarak kulaklık vermişler . Kulaklıklar müziğin keyfini çıkarmamıza yardımcı olur, yoğun spor salonu seanslarından geçmemiz için bizi motive eder. Ama biliyor musun? Mükemmel kulaklıkları bulmak sizin için zor olabilir. Daha da fazlası, ne tür kulaklıkların sunulduğunu ve bu türlerin artılarını ve eksilerini bilmiyorsanız. Görevinizi biraz daha kolaylaştırmak için şu ana kadarki en iyi kulaklığınızı seçmenize yardımcı olacak bir infografik var.
İşte bu infografikten bazı önemli noktalar.
Kulaklıklarla ilgili Teknik Şartlar:
- Empedans – Çoğu kişi kulaklıkların özelliklerini okurken empedansa dikkat etmez. Basit bir ifadeyle, direniştir. Daha fazla empedans, kaynaktan kulaklıklarla daha fazla güç çekileceği anlamına gelir.
- Açık ve Arkası kapalı kafa/kulaklıklar – Kapalı ve arkası açık kulaklıklar, kulaklıkların 2 alt kategorisidir (bunlar hakkında daha sonra bilgi verilecektir). Bu, kulaklıkların arka taraflarının mühürlü (kapalı) veya açık olduğu anlamına gelir. Her ikisinin de kendine göre avantajları var. İyi miktarda bas ve ses yalıtımı istediğinizde arkası kapalı kulaklıklar iyidir. Öte yandan, arkası açık kulaklıklar biraz ses sızdırır ve çevreden biraz gürültüye izin verir, bu da daha doğal bir ses vermelerine yardımcı olur.
- Duyarlılık – Duyarlılık, kulaklıkların aynı ses seviyesinde diğer kulaklıklara kıyasla ne kadar yüksek sesli olabileceğini gösteren göreceli bir değerdir.
- Ses Sürücüleri – Kulaklığınızın hoparlörü olarak düşünebilirsiniz. Elektrik sinyalini sese dönüştüren kulaklık sürücüsüdür. Kulak üstü kulaklıklar genellikle diğer kulaklıklara kıyasla daha büyük sürücülere sahiptir.
Kulaklıkların farklı form faktörleri
Herhangi bir kulaklık satın almadan önce, kulaklıklarla ilgili farklı form faktörlerini bilmek önemlidir.
- Kulakiçi Kulaklıklar – Kulakiçi kulaklıklar belki de en yaygın kulaklık türüdür. Genellikle birçok müzik cihazı ve akıllı telefon ile birlikte gelirler. Bu kulaklıklar, kulak kanalınızın dışında duran 2 kulaklıktan oluşur. Hava geçirmez bir conta oluşturmadıkları için onlardan herhangi bir ses yalıtımı beklemeyin.
- Kulak İçi kulaklıklar – Kulak İçi kulaklıklar, bir fark dışında kulakiçi kulaklıklara çok benzer. Kulakiçi kulaklıklar iç kulağımızın dışında dururken, kulak içi kulaklıklar kulak kanalımızın derinliklerine yapışır. Bu nedenle, çok iyi gürültü engelleme sağlarlar. Daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, burada listenthusiast.com’dan kulak içi kulaklıklar hakkında ayrıntılı bir inceleme var . Headfonia’nın elbette çok sayıda uzman yakın incelemesi var .
- Kulak üstü kulaklıklar – Kulak üstü kulaklıklar, supra-işitsel kulaklıklar olarak da bilinir. Kulaklıkları dış kulağa oturur. Kulak üstü kulaklıklara göre daha az ses yalıtımı sağladıkları için araba kullanmak gibi bazı durumlarda kullanışlı olabilirler.
- Kulak Üstü kulaklıklar – Kulak üstü kulaklıklar, tam boyutlu kulaklıklar olarak bildiğimiz şeydir. Hava geçirmez bir sızdırmazlık sağlamak için kulaklarımızı tamamen kapatan büyük yastıklı kulak kapaklarına sahiptirler. Bu, gürültü izolasyonu ile sonuçlanır. Öte yandan, genellikle diğer kulaklık türlerine göre daha hacimli ve daha az taşınabilirdirler – kulaklık gibi.
Kablosuz Kulaklıklar: Artıları ve Eksileri
Kablosuz kulaklıklar günümüzde çok popüler hale geliyor. Herhangi bir kablo yerine Bluetooth aracılığıyla akıllı telefonunuza bağlanırlar. Ancak bunlardan herhangi birini almadan önce, kablosuz kulaklıklarla ilgili bazı önemli şeyleri burada bulabilirsiniz.
- Kablosuz olduklarından, artık o kırılgan kablo için endişelenmenize gerek yok.
- Kablo olmaması, evinizde özgürce dolaşabileceğiniz anlamına gelir.
- Telefonunuza dokunmadan müziği duraklatabilir/oynatabilir ve arama yapabilirsiniz. Birçok kablolu kulaklığın aynı zamanda yerleşik uzaktan kumandaları vardır, ancak bunlar genellikle yalnızca iPhone’larda düzgün çalışır.
- Akıllı telefonlarınız ve diğer cihazlarınız gibi onları da şarj etmeniz gerekiyor.
- Kablosuz kulaklıklar, kablolu kulaklıklar kadar dayanıklı değildir.
- Kablosuz kulaklıklar genellikle kablolu kulaklıklarla aynı ses seviyesine sahip değildir
Özel amaçlı kulaklıklar:
Yukarıdaki genel kulaklık türlerinin yanı sıra, bazı özel amaçlı kulaklıklar da vardır.
- Oyun Kulaklıkları – Oyun kulaklıkları genellikle derin bas, yüksek ses ve çok düşük bozulmaya sahiptir. Kulaklık değil, oyun kulaklığı olarak adlandırılmalarının nedeni, diğer çevrimiçi oyun oyuncularıyla iletişim kurabilecekleri yerleşik bir mikrofona sahip olmalarıdır. Oyun kulaklıkları tasarım açısından genellikle kulak üstü kulaklıklardır.
- Spor Kulaklıkları – Spor kulaklıkları genellikle egzersiz seansları sırasında insanlar tarafından kullanılır. Bu kullanımın yaygın nedenlerinden biri müziğin insanları motive etmesidir. Böyle bir senaryoda, hafif olmaları nedeniyle kulaklıklar tam boyutlu kulaklıklardan daha uygundur. Unutmamanız gereken bir şey, egzersiz amaçlı her zaman tere dayanıklı ve dayanıklı kulaklıklar kullanmaktır.
- DJ Kulaklıkları – DJ kulaklıkları genellikle büyük kulaklıklara ve yüksek sese sahiptir. Bu kulaklıklar ayrıca yüksek bas özelliğine sahiptir.