14 Farklı Türde Kulaklık ve Kulakiçi Kulaklık
Bu, tüm farklı kulaklık türlerinin en kapsamlı listesidir.
Burada boyut, tasarım, bağlantı ve teknoloji bakımından farklılık gösteren 14 kulaklık türü hakkında bilgi edineceksiniz.
Hangi türün sizin için en iyi olduğuna karar vermekte sorun yaşıyorsanız, biz sizin yanınızdayız.
Hadi kazalım:
İşte farklı kriterlere göre kulaklık türleri. İçindekiler bölümündeki “atla” bağlantılarını kullanın veya hepsini gözden geçirin. Her tür için güçlü ve zayıf yönlerini ve en iyi kullanım durumlarını listeliyoruz.
- Boyutlarına Göre Kulaklık Türleri
- Teknolojiye Göre Kulaklık Türleri
- Tasarıma Göre Kulaklık Türleri
- Bağlantıya Göre Kulaklık Türleri
- Karşılaştırma Tablosu: Kulaklık Türleri (temel)
- Sonuç
- Sıkça Sorulan Sorular: Kulaklık Türleri Hakkında
Boyutlarına Göre Kulaklık Türleri
1. Kulak Üstü Kulaklıklar
Kulak üstü (aynı zamanda dairesel veya kulak üstü olarak da bilinir) kulaklıklar, tüm kulağınızın etrafına sığacak kadar büyük kulak yastıklarına sahip en yaygın kulaklık türüdür. Boyutları en büyüğüdür ve iki kulaklığı birbirine bağlayan bir kafa bandına sahiptir
Kulak üstü kulaklıkların iyi ve kötü yönleri nelerdir?
- Rahatlık : Büyük kulak üstü kulak yastıkları rahattır ve genellikle iyi doldurulmuştur. Birinci sınıf malzemelere sahip yüksek kaliteli kulaklıklar özellikle lüks hissettiriyor.
- Pasif izolasyon : Kulaklarınız tamamen kapalı olduğundan ortam sesi çok az geçer. Deri kulak yastıkları en iyi izolasyonu sağlar. Daha iyi pasif izolasyon, dış dünyadan daha az müdahale anlamına gelir. Bu, sesi açmadan daha fazla ayrıntı duymanızı sağlar.
- Ses Kalitesi : Kulak üstü kulaklıklar, daha küçük alternatiflerden (kulaklık başlıkları) daha büyük ve daha gerçekçi hissettiren ses üretir.
- Soundstage : Sürücüler kulaklarınızdan daha uzakta olduğundan, kulak üstü daha geniş bir ses alanı oluşturur.
- Konfor (ucuz kulaklıklarla): Bazen daha ucuz kulak üstü kulaklıklar ince kulak yastıklarıyla birlikte gelir. Sonuç olarak, kulaklarınız kulaklıkların içindeki sert plastiğe dokunur ve bu da sonunda ağrıya neden olur. Ayrıca, bazıları oldukça ağır olabilir veya onları yerinde tutmak için güçlü bir sıkıştırma kuvvetine sahip olabilir.
- Kararlılık : Büyük ve ağır kulaklıklar zorlu hareketlere dayanamaz ve kafanızın üzerinden uçar.
- Fiyat : Üst düzey kulak üstü kulaklıklar pahalı olabilir, fiyatı 300 dolardan, hatta 1000 dolardan fazla olabilir.
- Taşınabilirlik : Boyutlarından dolayı çok yer kaplarlar. Bu sorunun üstesinden gelmek için bazıları katlanabilir ve bir taşıma çantasıyla birlikte gelir.
Kulak üstü kulaklıklar ne işe yarar?
İyi bir izolasyon sağladıkları ve genel olarak çok rahat oldukları için seyahat etmek ve işe gidip gelmek için mükemmel bir seçimdir .
Doğru ayarlanmışsa, müzik prodüksiyonunda mikslerinin doğal ve doğru sese sahip olmasını isteyen stüdyo çalışanları için bir başvuru kaynağı.
2. Kulak Üstü Kulaklıklar
Supra-işitsel kulaklıklar, kulak üstü kulaklıklarla aynı şekilde yapılmıştır, ancak daha küçük kulak yastıklarına sahiptir. Sonuç olarak, kulak yastıkları kulak memelerinize dayanır.
Kulak üstü kulaklıklar hangi konularda iyi ve kötü?
- Kararlılık : Kulak üstü uyum ve genel olarak daha hafif yapı, fiziksel aktiviteler sırasında kulak üstü kulaklıklara kıyasla daha iyi denge sağlar.
- Taşınabilirlik : Daha küçük boyutları nedeniyle taşımaları biraz daha kolaydır.
- Rahatlık : Kulak yastıkları iyi doldurulmamışsa kulak memelerinize uygulanan basınç rahatsız edici olabilir. Bir süre sonra ağrılı hale gelir ve bu da sizi mola vermeye zorlar.
- Terleme : Kulak pedleri tıpkı kulak üstü gibi cildinize baskı yaparak havanın dolaşmasını engeller. Sonunda cildiniz ısınır ve terlemeye başlar.
- Pasif izolasyon : Kulak memelerimiz düz değildir, bu nedenle kulak üstü kulaklık yastıkları mükemmel bir sızdırmazlık sağlamaz. Daha kötü ses yalıtımının yanı sıra, ses sızıntısı da bir sorun olabilir.
Kulak üstü kulaklıklar ne işe yarar?
Kulak içi uyumu sevmiyorsanız ancak egzersiz yapmak için kulaklık istiyorsanız, kulak üstü kulaklıklar iyi bir alternatiftir.
Kulak üstü kulaklara göre daha stabil ve hafiftirler, bu nedenle egzersiz sırasında kafanızda o kadar belirgin hissetmezler.
Kulaklık Başlıkları: Tüm Farklı Kulaklık Türleri
Kulakiçi kulaklıklar (kulaklık, kulak içi kulaklık, kulak içi monitör veya sadece tomurcuk olarak da bilinir)
En taşınabilir kulaklık türüdür. Onlar grubun en küçüğüdür ve çeşitli şekil ve boyutlarda gelirler.
Teknik olarak, farklı kulaklık türleri vardır. Aşağıda bunun hakkında daha fazlası.
Genel avantajları şunlardır:
- taşınabilirlik
- Daha düşük fiyat (genellikle)
- Etkili gürültü izolasyonu
- Aktivite sırasında stabilite
4 tip kulaklık:
3. Gerçek Kablosuz Kulaklıklar
Gerçek kablosuz kulaklıklar (TWS veya gerçek kablosuz kulaklıklar), tamamen kablo eksikliği nedeniyle popülerdir. Kolayca taşınabilir ve pil ömrünü uzatmaya yardımcı olan bir şarj kutusu içinde gelirler.
Gerekli tüm bileşenler gövdeye yerleştirilmiştir:
- DAC (dijitalden analoğa dönüştürücü)
- Ve DSP (dijital sinyal işleme)
Bu nedenle, kablosuz kulaklıklar, kaynaktan bağımsız olarak aynı şekilde ses çıkarır ( Bluetooth kodekleriyle sinyal işleme çok daha önemlidir).
Gerçek kablosuz kulaklıklar hangi konularda iyi ve kötü?
- Pasif izolasyon : Kulakları tamamen kapatır ve mükemmel ses izolasyonu sağlar. Kulak uçlarıyla izolasyon değişir. Silikon uçlar en dayanıklıdır, ancak köpük uçlar en iyi izolasyonu sağlar.
- Ses kalitesi : Kulakiçi kulaklıklar kulak kanalının içine oturduğundan çok az rezonans olur. Sonuç olarak, kulaklıklardan gelen ses çok temiz ve ayrıntılı olabilir.
- Konfor : Çoğu gerçek kablosuz kulaklık, hem rahatlık hem de denge sağlayan ergonomik bir tasarıma sahiptir.
- Stabilite : Daha derine oturması nedeniyle, özellikle kulak kancaları ve kanatları ile kulağa sıkıca otururlar. Spor için açık ara en iyi seçenek onlar.
- Taşınabilirlik : Gerçek kablosuz kulaklıkların boyutu küçüktür ve her cebe sığabilir.
- Dayanıklılık : Kablo eksikliği, daha az potansiyel zayıf nokta anlamına gelir. Birçok gerçek kablosuz kulakiçi kulaklıkta biraz su koruması vardır.
- Hijyen : Kulaklarınız doğal olarak kendi kendini temizliyor. Ancak kulakiçi kulaklıkları kulak kanalınıza taktığınızda kulak kirini tekrar içeri itersiniz. Kulak kirinin bir kısmı kulaklığınıza bulaşır ve bu da kiri çeker ve kulaklığı düzenli olarak temizlemezseniz kulak enfeksiyonuna neden olabilir.
- Dar ses alanı : Kulakiçi kulaklıklar, geniş ses alanı algısı için gerekli olan kulak kepçenizle etkileşime girmez. Sonuçlar hala iyi olsa da, genişlik, daha büyük kulaklıkların ulaşabileceği kadar yakın değil.
- Pil ömrü : Gerçek kablosuz kulaklıklar pille çalışır. Neyse ki pil süresi uzuyor (şarj başına ortalama 7 saat). Bununla birlikte, pilin bozulması nedeniyle 2 yıl sonra pil ömründe gözle görülür bir düşüş bekleyebilirsiniz.
- Ses Gecikmesi : Bluetooth kodekleri, ses sinyalini bir tarafta paketlemeli ve diğer tarafta paketini açmalıdır. Bu zaman alır, bu nedenle video izlerken ve oyun oynarken görünür bir ses gecikmesi yaşayabilirsiniz.
Gerçek kablosuz kulaklıklar ne işe yarar?
Sık seyahat edenler ve cebe sığacak taşınabilir bir şey isteyen gezginler için harikalar.
TWS kulaklıklar, egzersiz yapmayı seven aktif kullanıcılar arasında da favoridir. Kullanışlı gerçek kablosuz tasarım, hala kablolu kulaklıkları sallayanlar için harika bir alternatiftir ( en iyi egzersiz kulaklıklarına bakın ).
4. Kablolu Kablosuz Kulaklık
Bluetooth üzerinden kablosuz olarak ses alan kulak içi kulaklıklar, ancak sağ ve sol kulaklığı birbirine bağlayan bir kabloya sahiptir.
Kablolu kablosuz kulaklıkların iyi ve kötü özellikleri nelerdir?
- Taşınabilirlik : Genellikle bir taşıma çantasıyla gelirler ve cebe kolayca sığabilirler. Kablolu kardeşleri kadar yer kaplarlar.
- Ses kalitesi : Ses, en yeni gerçek kablosuz kulaklıklarla eşittir.
- Stabilite : Birçok sportif model, kabloyu sıkılaştırarak hareketi en aza indirir. Ayrıca kulaklarınızdan çıkardığınızda boynunuza da asabilirsiniz.
- Kablo gürültüsü : Kablo, özellikle kumaş örgülüyse, kablo gürültüsüne (mikrofonik) neden olan giysilerinize ve cildinize sürtünür.
- Pil ömrü : İstisnalar olsa da çoğu kablosuz kulaklık 10 saatin altında dayanır. Ayrıca, bir veya 2 yıl sonra pil ömrü düşer.
Kablosuz kulaklıklar ne işe yarar?
Bazı aktif kullanıcılar, egzersiz sırasında bir kulaklığın düşmesi durumunda tasarımlarını tercih edebilir. Kablo, onu yere düşmekten yakalayacaktır.
5. Kablolu Kulaklıklar
Kablolu kulaklıklar bir niş haline geliyor ve yalnızca odyofil topluluğunda popüler.
Kablolu kulaklıkların iyi ve kötü yönleri nelerdir?
- Ses Kalitesi : Kablolu çözümler hala kulağa daha iyi gelen bir seçenektir. Ayarlama konusunda DSP’ye güvenmezler, bu da ses performanslarını daha ölçeklenebilir hale getirir (daha iyi amfiler ve kablolar daha sıkı, daha ayrıntılı ses sağlar).
- Gürültü yalıtımı : Kulak içi uyum, dış dünyadan en iyi yalıtımı sağlar. Köpük uçları veya çok flanşlı silikon olanları seçerseniz, pasif izolasyon daha da iyi olur.
- Kararlılık : Kulağın üzerinden geçen tellere sahip kulakiçi kulaklıklar, üstün stabilite sunar.
- Maliyet : En ucuz kulaklıklar kabloludur. 10 doların altında harika olanları alabilirsiniz.
- Sıfır ses gecikmesi : Kablolar, video izlerken veya oyun oynarken sıfır ses gecikmesi ile ses iletimi için en güvenilir yoldur.
- Uyumlu cihazların eksikliği : Modern telefonlar kulaklık jakından vazgeçti. Bir USB dongle’a veya ayrı bir MP3 çalara ihtiyacınız var.
- Kablo gürültüsü : Kablolar giysilerinize sürtündüğünde titrer ve kablo gürültüsü üretir. Kablo kaplama yoğunluğunu değiştirir. Kumaş veya ucuz plastik kablolar en çok titrer.
- Kablolar : Güvenilir olsalar da çok can sıkıcıdırlar. Kablolar kapı koluna veya kol dayama yerine takılır ve kulaklıklarınızı şiddetle prizden çeker.
- Dayanıklılık : Kablolar, hasar gördüğünde kulakiçi kulaklıklarınızı işe yaramaz hale getirebilecek zayıf noktalardır. Ayrıca kablolu kulaklık başlıkları su tutmaz (özel korumalı yüzücü kulaklıkları hariç).
Kablolu kulaklıklar ne işe yarar?
Bir çifte 20 dolardan fazla harcamak istemiyorsanız, tek seçeneğiniz kablolu kulaklıklardır. Yine de, bu fiyat aralığında bazı iyi seçenekler alabilirsiniz.
Öte yandan, müzik tutkunları, sürüş esnekliği (sesi kaynakla değiştirmenin ne kadar kolay olduğu) ve üstün ses kalitesi nedeniyle hala yüksek kaliteli kablolu kulaklıkları tercih ediyor .
En iyi kulak içi monitörleri kontrol edin .
6. Klasik Kulakiçi Kulaklıklar (kulağa girmeyen)
Klasik kulakiçi kulaklıklar (veya kulaklıklar) kulak kanalının önüne oturur ve kulak memelerinize dayanır.
Ve çok başarılı Apple AirPods 2 dışında klasik kulaklıklar o kadar popüler değil. Başka markalardan yeni model bulmak zor.
Klasik kulaklıkların (kulağa girmeyen) iyi ve kötü özellikleri nelerdir?
- Daha İyi Farkındalık : Kulaklıklar kulaklarınızı engellemez, daha fazla ortam gürültüsüne izin verir. Daha iyi farkındalık istiyorsanız bu harika.
- Konfor : Kulak içi basınç olmaması daha iyi genel konfor anlamına gelir. Çoğu kulaklık süper hafiftir, bu yüzden onları neredeyse hiç hissetmezsiniz.
- Soundstage : Kulak zarlarınızdan daha uzağa otururlar, bu nedenle kulak içi seslerden biraz daha geniş bir ses alanı oluşturabilirler.
- Ses Kalitesi : Birçoğu kulağa hoş gelse de kulak içi kulaklıklarla aynı kalite düzeyine ulaşamazlar. İzolasyon eksikliği, bas performanslarını önemli ölçüde azaltır.
- Kararlılık : Kulaklıklar kulaklarınızı tutmaz, bu da hareket sırasında düşmelerine neden olur. Spor aktiviteleri için uygun değildirler.
Klasik kulaklıklar (kulağa girmeyen) ne işe yarar?
Kulak kanalınıza girmedikleri için daha rahattırlar. Kulak içi kulaklıklar kulaklarınızı tahriş ediyorsa ancak yine de kulakiçi kulaklık istiyorsanız , kulağa girmeyen en iyi kulakiçi kulaklıkları kontrol edin .
Teknolojiye Göre Kulaklık Türleri
7. Aktif Gürültü Önleyici Kulaklıklar
Aktif gürültü engelleme (ANC), düşük bütçeli tüketici kulaklıklarına gelen denenmiş ve test edilmiş bir teknolojidir ( en iyi bütçe gürültü önleyici kulaklıklar).
ANC kulaklıkları, çevredeki gürültüyü kaydederek, fazını tersine çevirerek ve kulaklarınıza geri göndererek aktif olarak engeller. Sonunda, her iki ses de kulak zarlarınıza ulaştığında “kendilerini iptal eder”. Sonuç? Arka plan gürültüsünde gözle görülür bir azalma. ANC’nin nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz .
Gürültü engellemeyi pasif gürültü yalıtımlı kulaklıklarla karıştırmamalısınız . Birinin çalışması için özel teknoloji gerekir, diğeri ise akıllı geleneksel tasarımla sağlanır.
Aktif gürültü önleyici kulaklıklar hangi konularda iyi ve kötüdür?
- İzolasyon : Hem pasif hem de aktif izolasyonun eklenmesi, dış gürültünün tamamen ortadan kalktığı benzersiz bir deneyim sunar.
- Gürültüye neden olan strese yardımcı olur : Aktif gürültü önleyici kulaklıklar, rahatsız edici motor seslerini azaltmak isteyen taşıtlar ve yolcular için kullanışlıdır. Bazıları, işe daha iyi konsantre olmak veya uyku kalitesini artırmak için gürültülü ofislerde kullanmayı sever.
- İşitme duyunuzu korur : Çevredeki gürültü müziğinizi maskelemiyorsa, sesi çok fazla açmanıza gerek yoktur.
- Fiyat : ANC kulaklıklar, çalışmak için fazladan çip gerektirdiğinden genellikle daha pahalıdır.
- Ses kalitesi : Daha ucuz kulaklıklar, gürültü engellemeyi etkinleştirdiğinizde seslerini değiştirir. Üreticiler, kulaklıklarını ANC açıkken en iyi sesi verecek şekilde ayarlayarak bununla mücadele ediyor.
- Pil ömrü : Teknoloji, ortam seslerini aktif olarak engellemek için ek güç kullanır. Pil süresi %50’ye kadar azalabilir.
- Dış mekan kullanımı için pek uygun değil : Mikrofonlar, kulaklarınıza çalınan rüzgar sesini alır.
Gürültü önleyici kulaklıklar ne işe yarar?
Sık seyahat edenler ve uçakla seyahat edenler ile gürültülü bir ortamda çalışan veya yaşayan insanlar için uygundurlar.
8. Kemik İletimli Kulaklıklar
Kemik iletimli kulaklıklar , sesi hava yerine elmacık kemiklerinizden iletmek için kemik iletim teknolojisini kullanır.
Bu şekilde ses dış kulağı tamamen atlar. Sonuç olarak, müzik dinlerken kulaklarınızı çevreye açık tutabilirsiniz.
En bilinen marka Shokz’dur (eski adıyla AfterShokz). Ve dürüst olmak gerekirse, göz önünde bulundurmanız gereken tek marka bu. Diğerleri o kadar iyi değil.
Son derece dayanıklı kulaklıkları, iyi ses kalitesiyle rahat kalırken kulaklarınızı açık tutma konusunda mükemmeldir.
Kemik iletimli kulaklıklar hangi konularda iyi ve kötüdür?
- Farkındalık : Kulaklarınızı tıkamazlar, size mükemmel bir farkındalık verirler. Bir şehirde kullanım için idealdirler.
- Stabilite : Kemik iletimli kulaklıklar genellikle kulağın üzerine oturur ve bu da onları oldukça stabil hale getirir.
- İşitme cihazları : Kemik iletimi, işitme sorunları olan (dış kulaktan kaynaklanan) kişilere yardımcı olabilir.
- Ses Kalitesi : Sesi kemiklerden iletmek ancak bu kadarını yapabilir. Kalite iyi, ancak ses bas ve ayrıntıdan yoksun.
- İzolasyon : Tamamen açık kulaklar, her şeyi duyduğunuz anlamına gelir. Yalnızca sessiz bir odada dinlerken müziğe odaklanabilirsiniz.
Kemik iletimli kulaklıklar ne işe yarar?
Kulaklarınızı kapatan veya tıkayan bir histen nefret ediyorsanız, bunlar en iyi çözümdür.
Açık havada koşarken farkındalık için mükemmeldirler.
İşitme sorunu olan bazı kullanıcılar için kemik iletimli kulaklıklar yaşam kalitelerini artırmaya yardımcı olabilir.
Kemik iletimli kulaklıkların, seslerini çok yüksek açmaları durumunda yine de işitme kaybına neden olabileceğini unutmayın.
9. Kulaklıklar
Kulaklıkların benzersiz bir teknolojisi yoktur, ancak kulaklık ve mikrofonun bir kombinasyonudur. En yaygın olanları oyun veya uzaktan toplantılar için kulaklıklardır.
Bir kulaklık şunlardan oluşur:
- kulaklıklar (ses üretimi için)
- ve mikrofon (ses kaydı için)
Teknik olarak, mikrofonlu her kablosuz Bluetooth kulaklığa kulaklık da denilebilir.
Ancak genel olarak, “kulaklık” kelimesini duyduğunuzda, yerleşik mikrofonlardan çok daha iyi olan özel bir boom mikrofona sahip kulaklıkları düşünürsünüz.
Farklı kulaklık türleri de vardır: çoğu arkası kapalı bir çift kulak üstü kulaklıktır, ancak bazılarının kulak üstü kapakları veya kullanıcı destek merkezleri için yalnızca bir kulak kabı vardır.
Kulaklıkların iyi ve kötü özellikleri nelerdir?
- Ses kaydı ve telefon görüşmeleri : Boom mikrofon sayesinde ses kalitesi tüm kulaklıklar arasında en iyisidir.
- Konfor : Çoğu kulaklık, uzun süreli rahatlık için tasarlanmıştır.
- Esneklik : Boom mikrofonu diğer kullanımların önüne geçer (örneğin, işe gidip gelirken dinleme veya egzersiz yapma).
- Ses Kalitesi : Odak mikrofonda olduğundan, kulaklıklar nadiren harika ses kalitesine sahiptir.
Kulaklıklar ne işe yarar?
Kulaklıklar, yüksek kaliteli bir mikrofona ve uzun süreli konfora ihtiyaç duyduğunuz her türlü kullanım için en iyisidir. Bu onları Discord’da oyun oynamak ve arkadaşlarla sohbet etmek için ideal kılar.
Ya da evde iş ve yeni görevler hakkında konuştuğunuz bir iş toplantısı yapmak.
10. Ortam Sesi Kulaklıkları
Ortam sesi kulaklıkları, arka plan gürültüsünü kaydetme ve kulaklıklar aracılığıyla yükseltme özelliğine sahiptir. Buna “ortam sesi modu” denir. Bu şekilde ihtiyaç duyulan durumlarda size daha iyi farkındalık sağlarlar.
“ Ortam sesi modu ” (“ortam algılama modu”, “HearThru”, “Şeffaflık modu” olarak da adlandırılır) çevrenizi duymanız gerektiğinde kullanışlı bir özelliktir.
Bir bakıma aktif gürültü engellemenin tam tersidir. Burada amaç, arka plan sesini, özellikle insan sesini yükseltmektir.
Örneğin alışveriş yaparken müzik dinlersiniz . Bir kasiyere gidiyorsunuz ve eşyalarınız için ödeme yapacak kişiyi duymanız gerekiyor. Ortam sesi modunu açarsınız, etkileşime girersiniz ve ardından tekrar müziğinizin keyfini çıkarmak için kapatırsınız.
Ortam ses kulaklıklarının iyi ve kötü özellikleri nelerdir?
- Farkındalık : Gerektiğinde çevrenizi duymanızı sağlarlar.
- Fiyat : Genellikle (ama her zaman değil) ortam sesi modu kulaklıkları biraz daha pahalıya mal olur.
Ortam ses kulaklıkları ne işe yarar ?
Ortam sesi modlu kulaklıklar, şehirde veya doğada, nezaket veya güvenlik açısından çevrenizden haberdar olmanız gereken yerlerde hareket halindeyken kullanım için en iyisidir.
Tasarıma Göre Kulaklık Türleri
11. Arkası Kapalı Kulaklıklar
Arkası kapalı kulaklıklar, tamamen kapalı kulak kapaklarına sahip her tür kulaklıktır (kulak üstü, kulak üstü veya kulak içi).
Arkası kapalı kulaklıkların iyi ve kötü yönleri nelerdir?
- Pasif izolasyon : Kapalı kulaklıklar, dışarıdan gelen gürültünün içeri sızmasını ve dinleme deneyiminizi mahvetmesini engeller. Ayrıca çevrenizdeki insanların müziğinizi duyamaması için ses sızıntısını da azaltırlar.
- Bas tepkisi : Tam muhafaza ses dalgalarını yakalar ve bas tepkisini veya daha doğrusu uzantısını iyileştirir. Düşük frekanslar, alt basa daha derine ulaşarak bir gürleme hissi oluşturabilir.
- Dar ses alanı : Diğer kulaklık türleriyle karşılaştırıldığında, ses ortamı o kadar büyük değil. Arkası kapalı kulaklıklar sesi yakalar ve doğrudan kulaklarınıza zorlar.
- Terleme (kulak üstü ve kulak üstü): Kapalı kulaklık başlıkları ve sıkı bir conta, özellikle kulaklıklarda deri kulak yastıkları varsa, yeterli hava sirkülasyonunu önler. Sonuç olarak, cildiniz sıcak ve terli hale gelir.
Arkası kapalı kulaklıklar ne işe yarar?
Arkası kapalı tasarım, taşıtlar, seyahat edenler veya gürültülü bir ortamda çalışanlar gibi optimum gürültü yalıtımı isteyen kullanıcılar için harikadır. Bu nedenle kapalı bir tasarım, aktif gürültü engellemeyi uygulamak için mükemmeldir .
Minimum ses sızıntısı ile stüdyo izleme için uygundurlar. Kulaklıktan gelen sesin mikrofona sızmasını istemezsiniz.
İşte arkası kapalı ve arkası açık kulaklıkların tartışıldığı bir makale .
12. Arkası Açık Kulaklıklar
Arkası açık kulaklıkların yarı veya tamamen açık kulaklıkları vardır. Sürücüler genellikle dışarıdan görülebilir ve sadece bir tel örgü ile korunur.
Doğal sesleri nedeniyle, çoğu müzik tutkununun en sevdiği kulaklık türüdür (bkz. en iyi arkası açık kulaklıklar ).
Arkası açık kulaklıkların iyi ve kötü yönleri nelerdir?
- Ses Kalitesi : Arkası açık tasarım, sesin kapların içinde “sıkışmış” hissetmesini önleyerek daha havadar ve daha doğal bir sunum sağlar. Bu tür kulaklıklar, daha az bozulma ile daha yüksek ses seviyeleriyle daha iyi başa çıkar.
- Nefes alabilirlik : Açık kulaklık başlıkları daha fazla hava girmesine izin vererek cildinizin nefes almasına yardımcı olur. Hala sıcak hissedebilirsiniz, ancak terleme noktasına kadar değil. Birçok açık sırt, nefes alabilirliğe daha fazla yardımcı olan kadife kulak yastıkları kullanır.
- Soundstage : Arkası açık kulaklıkların en büyük avantajı daha geniş bir ses sahnesidir. Ses serbestçe hareket edebilir ve daha uzağa itilir, bu da oda hoparlörlerini dinliyormuşsunuz gibi bir ses çıkarır.
- Gürültü İzolasyonu : Pratikte pasif izolasyon yoktur. Açık kulaklık başlıkları, sanki hiç kulaklık takmıyormuşsunuz gibi ortam sesine izin verir. Bu yüzden onları evde kullanmak en iyisidir.
- Ses Sızıntısı : Arkası açık kulaklık kullanırken, insanlar dinlediğiniz şeyi düşük ses seviyelerinde bile duyabilir.
- Taşınabilirlik : Muazzam yapılarının yanı sıra, ses yalıtımının olmaması, işe gidip gelmek veya seyahat etmek için kullanışsız oldukları anlamına gelir.
- Bas uzantısı : Açık tasarım, arkası kapalı kulaklıklarla aynı şekilde düşük frekansları artıramaz. Sonuç olarak, arkası açık kulaklıklar düşük bas performansı sunar.
EQ ile bası güçlendirmenin bozulmaya yol açabileceğini unutmayın.
Arkası açık kulaklıklar ne işe yarar?
Açık sesleri nedeniyle, son kayıtları karıştırırken odyofiller ve ses mühendisleri arasında popüler bir seçimdir. Arkası açık kulaklıklar çok düz bir ses elde edebilir.
Arkası açık kulaklıklar, yapay olarak güçlendirmeden ( sanal surround ses ) büyük bir ses alanı sağlayarak oyun oynamak için de uygundur .
Bağlantıya Göre Kulaklık Türleri
13. Kablosuz Kulaklıklar
Kablosuz kulaklıklar gibi, kablosuz kulaklıklar da pil, Bluetooth yongası, amplifikatör, DAC ve DSP gibi gerekli tüm bileşenlere zaten yerleşik olarak sahiptir.
2 tür kablosuz bağlantı vardır: Bluetooth teknolojisi veya Wi-Fi standardı aracılığıyla (oyunlarda yaygın olan USB dongle ve TV için kablosuz kulaklıklarla bağlantı ).
Kablosuz kulaklıklar hangi konularda iyi ve kötü?
- Taşınabilirlik : Rahatsız edici sarkan kabloların olmaması açık ara en büyük avantajdır. Telefonunuzu masanın üzerinde bırakmak ve özgürce dolaşmak özgürleştiricidir. Seyahat etmek, işe gidip gelmek ve egzersiz yapmak için uygun bir seçenektir.
- Pil : Pil ömrü son birkaç yılda gözle görülür şekilde uzamış olsa da, yine de şarj etmeniz gerekiyor. Meyve suyunuz bittiğinde ve yakınlarda şarj cihazı olmadığında oldukça sinir bozucu olabilir. Ayrıca piller sonsuza kadar dayanmazlar ve genellikle birkaç yıl içinde ölürler veya ömürlerini önemli ölçüde azaltırlar.
- Ses Kalitesi : Aradaki fark kapanmaya başlasa da kablolu kulaklıklar yüksek kaliteli ses için hala daha iyi bir seçim. Bluetooth codec bileşenlerindeki ve daha yüksek kaliteli çiplerdeki gelişmeler sayesinde Bluetooth kulaklıklardan bile etkileyici sonuçlar elde edebilirsiniz.
- Ses Gecikmesi : Bir cihazdan diğerine sinyallerin iletilmesi biraz zaman alır. Milisaniye cinsinden ölçülse de, video izlerken veya oyun oynarken bunu fark edebilirsiniz. Bazı kablosuz kulaklıklar, sesi önceden göndererek sorunun üstesinden geldi, bu nedenle video ile senkronize oluyor.
Kablosuz kulaklıklar ne işe yarar?
Sarkan kablolardan nefret ediyorsanız, kablosuz kulaklıklar en iyi çözümünüzdür. Telefonunuzu masanın üzerine bırakabilir ve kabloların kapı koluna takılmasından endişe etmeden özgürce dolaşabilirsiniz.
İşte birkaç uygun fiyatlı seçenek:
- 100 doların altındaki en iyi kablosuz kulaklıklar
- 100 doların altındaki en iyi kablosuz kulaklıklar
Oyuncular, sohbet üzerinden takım arkadaşlarıyla konuşurken bir şeyler atıştırmak için uzaklaşabilir ( en iyi kablosuz oyun kulaklıklarına bakın ).
Bluetooth kulaklıklar, özellikle taşıma sırasında zarar görmemeleri için bir taşıma çantasına katlanabilirlerse, işe gidip gelmek ve seyahat etmek için mükemmeldir.
14. Kablolu Kulaklık
Kablolu kulaklıklar, ses sinyalini iletmek için bir kabloya ihtiyaç duyar. Odyofiller arasında popülerdirler, ancak rahatsızlıklarından dolayı genel halk arasında daha az yaygındırlar. 3,5 mm fiş en yaygın olanıdır, daha büyük 6,3 mm’yi bulmak daha zordur.
Kablolu kulaklıkların iyi ve kötü yönleri nelerdir?
- Ses Kalitesi : … hala bir çift kablolu kulaklık almak için en iyi argümandır. Tellerde kablosuz teknolojiye göre daha az sinyal bozulması ve zemin gürültüsü vardır.
- Ölçeklenebilir performans : Kablosuz kulaklıkların kalitesi, yerleşik yongaların kalitesine bağlıdır. Buna karşılık, kablolu kulaklıklar ölçeklenebilir performansa sahiptir (daha iyi kaynaklar daha yüksek ses kalitesiyle sonuçlanabilir).
- Fiyat : Kablolu kulaklıklar kablosuz kardeşlere göre çok daha ucuza yapılabilir. Ayrıca, kir-ucuz kablolu kutular, kablosuz olanlardan daha iyi performans gösterir.
- Taşınabilirlik : Kablolar nesnelere takılabilir ve kulaklıklara veya cihazın kulaklık jakına zarar verebilir.
- Uyumluluk : Pek çok taşınabilir cihaz kulaklık jakından vazgeçerek bir ses kilidi veya ayrı bir müzik çalar satın almayı zorunlu hale getirdi.
- Kablo gürültüsü : Bezlerinize veya cildinize tel sürtünmesi, çok dikkat dağıtıcı olabilen işitilebilir bir gürültü üretir.
Kablolu kulaklıklar ne işe yarar?
Çok sayıda yüksek kaliteli donanıma sahip sıkı bir müzik tutkunuysanız, kablolu kulaklıklar size en iyi müzik deneyimini verebilir.
En iyi ses kalitesini sundukları için, ses mühendisleri bunları stüdyolarda sesi izlemek ve karıştırmak için kullanır.
Sonuç
Bu, tüm farklı kulaklık ve kulak içi kulaklık türleri hakkında kapsamlı kılavuzumuzdu.
Umarım bilinçli bir karar vermenize yardımcı olmuştur. Her tür, farklı bir kullanım durumu için idealdir, bu nedenle yalnızca hangi özellikleri tercih ettiğinize karar vermeniz yeterlidir.
Aşağıdaki yorumlarda hangi özellikleri ve türü tercih ettiğinizi (ve neden) bize bildirin.
Sıkça Sorulan Sorular: Kulaklık Türleri Hakkında
Hangi tür kulaklık en iyisidir?
Hiçbir kulaklık türü her şey için en iyisi değildir. Farklı kulaklık türleri farklı şeylerde üstündür. Kulak üstü kulaklıklar, en rahat ve en iyi çok yönlü kulaklıklardır. Spor ve taşınabilirlik için en uygun kulaklıklardır. Evde dinlemek için arkası açık kulaklıkları seçin.
En güvenli kulaklıklar hangileridir (işitme için)?
Tüm kulaklıklar düşük ses seviyelerinde güvenlidir. Ancak daha düşük ses seviyelerinde dinlemek için iyi ses yalıtımı veya gürültü engelleme özelliğine sahip kulaklıklara ihtiyacınız var. Bu nedenle, en iyi izolasyona sahip arkası kapalı veya kulak içi kulaklıklar edinin.
Hangi kulaklık sürücü türü en iyisidir?
Hepsinin artıları ve eksileri olduğu için kesin bir cevap yok.
Dinamik sürücüler en gerçekçi sesi çıkarır, gürleyen bas üretir, ancak fiziksel olarak çok fazla hareket ettikleri için bozulabilir.
Düzlemsel manyetik sürücüler , frekans spektrumu boyunca çok ayrıntılı olabilir, ancak dinamik kutu ile aynı güçlü bası üretemezler ve bunları düzgün bir şekilde sürmek için bir amfi gerektirirler.
Elektrostatik sürücüler etkileyici bir ses performansına sahiptir, ancak düzgün çalışması için özel enerji verici amfilere ihtiyaç duyar ve ele alınması kırılgandır. Toz parçacıkları bile istenmeyen bozulmalara neden olabilir.
Dengeli armatür sürücüleri kulak içinde bulunur ve çok sıkı ve ayrıntılı ses verebilir. Ancak, gerçekçi gürleyen bas üretemezler ve ayrıca biraz kuru gelebilirler.
Kemik iletim sürücüleri sesi elmacık kemiklerinizden iletir ve işitme sorunu olan insanlara yardımcı olabilir. Ancak, genel ses kalitesi optimal değildir.