Pc mi Konsul mu

Pc mi Konsul mu

Pc mi Konsul mu 
Pc mi Konsul mu - 01

Oyuncuların çözülemeyen bu sorunu hakkında PC ya da Konsol demek çok zor. PC ve konsolun tercih edilebilirliği, avantajları ve dezavantajları ele alındığında bu sorunu çözmek daha da zorlaşıyor. Ancak belli kategoriler altında PC ve oyun konsollarını değerlendirmek mümkün.Pc mi Konsul mu - 02

1-Donanım:

*Oyun konsollarının görüntü kaliteleri, hafızaları ve işlemci hızları belirli bir limite sahiptir. Üretici firmaların size sunduğu özelliklerle yetinmek zorunda kalırsınız.
 
*PC’de ise herhangi bir sınırlama söz konusu değildir. Kullanıcı dilediği ölçüde grafiksel, donanımsal ve yazılımsal olarak PC’yi sürekli geliştirebilir.
 
2-Görsellik:
*Konsol sahibiyseniz grafiklerle ilgili sorun yaşamazsınız. Size sunulan görüntü kalitesi normal özellikte bir PC’den biraz daha iyidir. Ekran kartını yenileyim, RAM bellekleri yükselteyim endişesi taşımazsınız.
 
*PC’de ise görsel kalite tamamen sahip olduğunuz donanımla ilgilidir.
 
3-Ekipman:
*Konsolda oyundan tam anlamıyla verim alabilmek için Full HD, LED özelliklerde büyük ekran Smart TV’lere ihtiyacınız olabilir.
 
*PC’de ise çıkan oyunlara göre monitör, grafik kartı, ses kartı, anakart, ses sistemi, işlemci gibi donanımları ve işletim sisteminizi geliştirmek zorunda kalabilirsiniz.
 
4-Klasik Oyunlar:
*Konsolda eski oyunlara dönüş yapamayabilirsiniz. Örneğin Playstation 1 için çıkmış bir oyunu Sony Playstation 4‘de denemek istedinizde bu mümkün değildir.
 
*PC’de ise yıllar öncesinin klasik bir oyununu mevcut işletim sistemlerinde istediğiniz gibi oynama şansınız vardır. Örneğin 2002’de çıkan unutulmaz ve efsaneleşmiş Mafia oyununu şu anda bile dilediğiz PC’de üst düzey ayarlarda oynayabilirsiniz.
 
5-Kullanım:

*Konsollarda kontrol titreşimli ve ışıklı Joystick aracılığıyla sağlanmaktadır. Yarış,dövüş ve futbol oyunlarında oynanabilirliği daha da kolaylaştırırken macera oyunlarında etrafı incelemeye çalışmak ve hedefe nişan almak size işkence olup saç baş yoldurtabilir.Pc mi Konsul mu - 03

*PC’de kullanılan klavye mouse ikilisi ise sizi neredeyse hiç üzmez. Mouse yardımıyla etrafı keşfetmek, hedefe odaklanmak oldukça kolay ve eğlenceli olacaktır. Ancak titreşim özelliğini şimdilik unutun.

6-Fiyat:

*Playstation 4 ve XBox Oneı 1500 TL’ye satın alabilirsiniz ve satın aldığınız bir konsol yeni versiyonu çıkana kadar sizi 7-8 sene idare edebilir.
 
*Mevcut oyunları optimum ayarlarda çalıştırabilecek bir PC için ise en az 2000 TL’yi gözden çıkarmanız gerekebilir. Piyasada 13.000 TL’lik yanlış okumadınız onüçbin liralık ekran kartı bile satıldığından PC için üst limit belirlemek çok zor. Ayrıca birkaç senede bir PC’yi yeni oyunlara uyumlu hale getirmek için upgrade etmek zorunda kalabilirsiniz.
 
7-Oyunlar:

*Nedense konsol oyunları çoğu zaman PC oyunlarından daha pahalı olmuştur. GTA V şu anda PC için 180 TL olarak ön siparişte, Playstation 4 için ise 250 TL ‘den satışa sunulmaktadır. Bazı oyunlar sadece konsol için çıkar. Bazı hit oyunlar ise PC için hiç çıkmaz ya da çok geç çıkar.Pc mi Konsul mu - 04

*PC oyunlarında ise fiyatlar sürekli düşüş gösterir. Orjinal oyun alırken oyun çıkar çıkmaz satın almayıp birkaç ay sonra şansınızı denerseniz fiyatlar cazip oranlarda düşmüş olacaktır. Örneğin birkaç ay önce 50 TL olan FarCry 3 oyununu şu anda 17 TL’ye alabilirsiniz.

 
8-Konfor:
*Konsol oyunlarını ister koltuğunuza kurulup ister kanepenize uzanıp, ister halınızın üzerine serilip oynayabilirsiniz.
 
*PC’de masa başı memuru olarak ciddiyetle oynarsınız. Bilgisayar koltuğu ya da sandalye olmazsa olmazınızdır. Dik oturun kambur kalmayın.
 
9-Eklenti:
*Konsol oyunlarında oyunun sunduğu özellikler ile yetinmek zorundasınız.
 
*PC oyunlarında oyun dosyalarını yardımcı programlarla biraz kurcalayıp oyun içi yamalar, modlar ve görsel değişiklikler yapabilirsiniz. 
 
10-Online Oyun/Multiplayer:
*Konsollarda online içeriklere ulaşabilir, özel uygulamalara erişebilirsiniz. Yanınıza sevdiğiniz bir arkadaşınızı alıp dilediğiniz gibi kapışabilirsiniz.
 
*PC’lerde de online içeriklerde aynı durum geçerlidir. Çoklu oyuncu durumunda ise adı üzerinde Personal Computer (Kişisel Bilgisayar) olduğu için PC’ler paylaşılmayı asla istemez.
 
Yukarıdaki maddeler incelendiğinde, PC’nin kullanım alanının yaygınlığı ve sunduğu seçenekler de ele alındığında PC tercihi ağır basmaktadır. Tabiki bu tamamen kendi görüşümdür. Oyuncuların PC ve konsol olarak her iki seçeneğe de sahip olmasının ise unutulmaz oyun deneyimleri yaşatacağı ortadadır.

Pc mi Konsul mu” yazısında 2 düşünce

  1. Adsız diyor ki:

    Eskiden Playstation 1'e sahiptim.Sonra bilgisayara geçtim.Ama dualshock joystick kullanımının yeri ayrıdır benim için

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir