Hayvanlar AlemiSu Salyangozu

Su Salyangozu

Eğer bir Su Salyangozu beslemek istiyorsanız ve kafanızda çok fazla soru işareti var ise bu ayrıntılı rehber tam size göre.

Su Salyangozu - 1

Bilimsel Adı: Pomacea Canaliculata
Doğal Yaşam Konumu: Köken olarak çok fazla bir bilgi yok. Tatlı sularda, Denizlerde, nemli yerlerde her yerde karşımıza çıkabilirler.
Yaşadığı Su Sıcaklığı: 24 – 25°C
Yaşadığı Su Ph: 7.00 – 7.50
Beslenme Şekli: Hepçil (Etçil & Otçul)
Davranış Biçimi: Barışçıl
Max. Ulaştığı Boy: 4 – 7 Cm
Gerekli Akvaryum Hacmi: Minimum ve maksimum litre hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor.
Su Sertliği: Yumuşak – Orta

Su Salyangozu - 2

Su salyangozu denilince aslında akla gelen tür her zaman elma salyangozdur. Fakat bu minik obur canlıların çok fazla çeşiti bulunuyor. Su salyangozu hakkında genel olarak aynı vatoz mantığı ile düşünülür. Suda ne bulurlarsa yerler ve doymak bilmezler oburlardır 🙂 bazı türleri istilacılardır ve kolay kolay kurtulamazsınız. Salyangozlar, genel olarak üremek için karşı cinse ihtiyaç duymazlar. Yumurtlarlar ve o yumurtayı büyütürler. İstilacı su salyangozuna örnek olarak, adi salyangozları örnek verebiliriz. Fazla yemleme, kötü su koşullarına bayılırlar. Bir arkadaşınızdan aldığınız bitki aksesuar vb. gibi bir obje gelir ve 1 2 3 4 10 20 30 100 1000 tane olurlar. Hiç farkında bile olmayabilirsiniz. Bir sabah kalktığınız zaman akvaryum camının salyangozdan gözükmediğini fark edebilirsiniz. Tarafımca bu tecrübelenmiştir 🙂 Çok korkup paniklemeye gerek yok bu canlılarda doğal döngü için ihtiyaçtır. Bu istilacı türün karşıtı olarak ise Helenga türü salyangoz besleyebilirsiniz. Genel olarak su salyangozları beslemek için çok basit bir türdür. Çok uzun süreler aç kalabilirler, sağlıklı su koşullarında vücut dirençleri çok iyidir. Tankınızın biyolojik dengesi için harika bir canlılardır.

Su Salyangozu - 4

Elma salyangozu akvaryum hobisindeki popüler canlılardan biridir. Kabuğu genellikle kahverengidir. Sarı ya da beyaz renkli olabileceği gibi, birkaç renkli ve çizgili de olabilir. Aslında kabuğunun rengi ve deseni için sınırsız olasılık vardır. Başı ve vücudu genellikle koyu gri ya da siyah, ayakları ise açık gridir. Sarı, altın, mavi, yeşil, kahve ve mor renkli de olabilir. Vücudu ve başında kavuniçi noktalar bulunur. Ağzının üst kısmı, nefes borusu ve dokunaçları da kavuniçidir.

Elma salyangozu alırken bulunduğu akvaryumda ölü ya da hastalıklı canlılar olmadığına emin olun. Ölü canlılar su kalitesinin kötü olduğuna ve hastalık bulunduğuna işaret eder. Kabuğunun kalın olduğuna, üzerinde çukurcuklar ve çatlaklar bulunmadığına emin olun. Kabuğundaki çukurcuk ve delikler hasta olduğunun ya da uzun süre asidik suda kaldığının işaretidir.

Akvaryum camına yapışmış ya da sert yüzeylerde hareket eden elma salyangozları sağlıklı bir görüntü verir. Akvaryumun tabanında hareketsiz duran, ters dönmüş ve su üstünde yüzen salyangozlar muhtemelen ölü ya da ölmek üzeredir. Bulunduğu akvaryumdaki canlılar tarafından alacağınız salyangozun dokunaçları, gözleri ya da nefes borusu ısırılmış olabilir. Almadan önce kontrol etmenizde fayda vardır.

Salyangoz Türleri Nelerdir?

  • Minare Salyangozu: Minare salyangozu olarak bilinen bu salyangoz türünün asıl adı Melanoides Tuberculata olarak bilinir. Bu salyangozlar cinsi gereği gün ışığından saklanma ihtiyacı hissederler. Bu sebeple de genelde yaşamını kumun altında saklanarak sürdürdüler. Onların bu özellikleri ise kumun havalanmasını sağlayarak akvaryuma katkıda bulunur. Ayrıca her salyangoz türü gibi kumdaki atık maddeleri tüketmesi ile akvaryumun temizliğini sağlar.
  • Elma Salyangozu: Elma salyangozlarının asıl adı Pomacea Bridgesii olarak bilinir. Diğer salyangozlara göre boyutları daha büyüktür. Örneğin diğer salyangozlar boyutları genellikle 2 mm ise bu salyangozlar 5 mm’dir. Dolayısıyla çok daha fazla atık ve yosun tüketirler. Ayrıca üreme konusunda da daha verimsiz oldukları için akvaryumlar için çok iyi bir tercihtir. Üremek için bir dişi bir erkek salyangoza ihtiyaç vardır. Dişi salyangozlar yumurtalarını genellikle suya temas etmeyecek şekilde akvaryum kapağına veya suyun bitiş hizasına yapıştırırlar. Bunun nedeni yumurtaların hem nemli ortamlara ihtiyaç duyması hem de su içinde iken gelişimini tamamladığında açılamamasıdır.
  • Ramshorn Salyangozu: Ramshorn salyangozları çift cinsiyetli salyangozlardır. Ve bu nedenle üreme hızları da diğer salyangozlara göre çok daha hızlıdır. Eğer ciddi bir üreme miktarı istemiyorsanız yukarda bahsettiğimiz gibi akvaryumunuzda fazla yem atığı bulundurmaktan kaçınmalısınız. Ayrıca minik olanları kumun altında yaşayarak yine kumun havalanmasına katkıda bulunurlar. Göz alıcı renklere sahip olmaları dolayısıyla akvaryum severlerin gözdesidir.
  • Pyhsa Acuata Salyangozu: Bu salyangozlar oldukça minik ve hızlı olan salyangozlardır. Hızlı olarak anılmalarını yalnızca hareketlerine değil, üreme konusuna da borçludurlar. Kumların arasında dolaşmaktan ziyade daha çok bitkilerin yapraklarındaki yosunları tüketmektedirler. Bu sayede daha temiz bir görüntü oluşturmaya olanak sağlarlar.
  • Nerite Salyangozu: Akvaryumlardan çıkması ayrı bir eziyet olan yosun türleri vardır. Bunlardan en yaygını nokta şeklinde cama yapışan yosunlardır. Birçok akvaryum sever onların görüntülerinden rahatsızlık duyar. Ancak bıçakla kazısanız dahi çıkmaları zordur. Fakat nerite salyangozları bu yosun türünü rahatlıkla tüketerek sizi bu dertten kurtarabilecek salyangozlardır. Ayrıca tatlı sularda yaşayabilmelerine rağmen yalnızca tuzlu sularda üreyebilen bu canlıların üremesi de sizin kontrolünüzde olacağı için oldukça ayrıcalıklı olan türlerden biridir.

Yeni Yazılar

TARKM Hisse

TARKM hisse, zirai ilaç alanında faaliyet gösteren, yurt içi...

AVOD Hisse

Borsa da şuanda aktif olarak işlem gören AVOD Hisse,...

Tüm Borsa Hisseleri

BIST TÜM BORSA HİSSELERİ LİSTESİ Ayrıntılı bilgi ve anlık değerlerini...

A1Cap Hisse

Türkiye sermaye piyasalarının yenilikçi gücü A1Cap Hisse A1 Capital;...

Simit Sarayı (DMRGD)

Katılıma Göre Düşebilecek Pay Miktarları (Tahmini) 1.7 Milyon katılım –...

Halka Arz

GÜNLÜK HALKA ARZ ŞİRKETLERİ Halka arz ile ilgili daha fazla...

İnsan Neden Terler

Merhaba bugün sizlere İnsan Neden Terler başlıklı yazımızı sunuyoruz....

İstanbulda Saat 12 İken Diğer Şehirlerde Saat Kaç Olur

İstanbulda Saat 12 İken Diğer Şehirlerde Saat Kaç Olur Adana...

Parasal Sıkılaştırma Nedir

Günümüzde ekonomik terimler ve kavramlar hızla değişmekte ve gelişmektedir....

Borsa Nedir ve Türkiye Borsasının Gücü

Merhaba değerli okurlar! Bugün sizlere Borsa Nedir ve Türkiye...

Acıçiğdem

Acıçiğdem, bilinen diğer adıyla "Autumn crocus" veya "Meadow saffron",...

Acıbakla

Acıbakla, dünya genelinde yaygın olarak yetiştirilen ve tıbbi kullanımı...

Ciğer Kebabı

Ciğer Kebabı Nedir Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Özellikle...

The Lord Of The Rings

The Lord Of The Rings "The Lord of the Rings"...

Prison Break

Prison Break "Prison Break" dizisi, Fox kanalında yayınlanan bir Amerikan...

Pablo Escobar

Pablo Escobar Pablo Escobar, Kolombiya'nın ünlü bir suçlu ve uyuşturucu...

Dünyanın En Hızlı İnterneti

Dünyanın En Hızlı İnterneti Dünyanın en hızlı interneti, genellikle fiber...

Fiber İnternet Nedir ?

Fiber İnternet Nedir ? Fiber internet, optik fiber kablolar aracılığıyla...

Hepsiburada.com

Hepsiburada.com Hepsiburada.com, Türkiye'de en büyük e-ticaret platformlarından biridir. 1999 yılında...

N11.com

N11.com N11.com, 2011 yılında Doğuş Grubu tarafından kurulmuştur. Doğuş Grubu,...

İnsan Kaynakları Ne İş Yapar?

İnsan Kaynakları Ne İş Yapar? Bir şirketin insan kaynakları (İK)...

Steam Nedir ?

Steam Nedir ? Steam, Valve Corporation tarafından geliştirilen bir oyun...

Benzinli-Dizel-Elektrikli-Hibrit Araçlar

Benzinli-Dizel-Elektrikli-Hibrit Araçlar Araçlar, insanların günlük hayatlarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu...

Kahve İçmek Zararlı mı?

Kahve İçmek Zararlı mı? Kahve, dünya genelinde en popüler içeceklerden...

Bilgisayar Kasası

Bilgisayar Kasası Bilgisayar kasaları, bilgisayarın içindeki bileşenleri koruyan ve düzenleyen...

Parfümün İcadı

Parfümün İcadı Parfümün tarihi binlerce yıl öncesine dayanır. Antik Mısır,...

Youtube

Youtube YouTube, 2005 yılında Chad Hurley, Steve Chen ve Jawed...

Whatsapp

Whatsapp WhatsApp, 2009 yılında İsrail'de Brian Acton ve Jan Koum...

Tesla

Tesla Tesla aracı, elektrikli bir otomobildir ve 21. yüzyılın en...

Muhabbet Kuşları ve Bakımı

Muhabbet Kuşları ve Bakımı Muhabbet Kuşları, Psittacidae familyasına ait, uzun...

Apple

Apple Apple, 1976 yılında Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald...

Galatasaray Spor Kulübü

Galatasaray Spor Kulübü Galatasaray Spor Kulübü, 18 Galatasaray Lisesi öğrencilerinin...

TARKM Hisse

TARKM hisse, zirai ilaç alanında faaliyet gösteren, yurt içi ve yurt dışı iş ortaklarımızın ihtiyaç ve beklentilerini en iyi şekilde anlayarak, ekonomik ve kaliteli...

AVOD Hisse

Borsa da şuanda aktif olarak işlem gören AVOD Hisse, Türkiye’de kurutulmuş gıda sektörünün lider şirketlerinden olan AVOD A.Ş. 2003 yılında, HASAT BNO Group (kuruluş...

Tüm Borsa Hisseleri

BIST TÜM BORSA HİSSELERİ LİSTESİ Ayrıntılı bilgi ve anlık değerlerini görebilmek için lütfen hisse kodunun üzerine tıklayınız. AVOD A.V.O.D. Kurutulmuş Gıda Ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş. İZMİR A1CAP, ACP A1...