Eğer bir Sakura Karides beslemek istiyorsanız ve kafanızda çok fazla soru işareti var ise bu ayrıntılı rehber tam size göre.
Bilimsel Adı: Neocaridina Heteropoda
Doğal Yaşam Konumu: Tayvan
Yaşadığı Su Sıcaklığı: 18°C – 29°C
Yaşadığı Su Ph: 6.5 – 8.0
Beslenme Şekli: Otçul
Davranış Biçimi: Barışçıl
Max. Ulaştığı Boy: 25-30 mm
Gerekli Akvaryum Hacmi: Min. 5 Lt
Su Sertliği: Yumuşak
Sakuralar diğer karides türleri gibi mosslar ve bitki yaprakları üzerinde biriken yosun ve mikroorganizmalar ile beslenirler ve beslenme sırasında ise bitkilere zarar vermezler. Java Moss, Christmas Moss ve Java Fern bu canlıların sevdiği bitkilerdir. Zamanının çoğunu bu bitkilerin yapraklarında geçirirler veya kabuk değiştirme sonrasında ise bitkilerin yaprakları arasına saklanırlar. Akvaryumda karides besleyen birçok hobici ise tanklarında ilk kez karides kabuğu gördüklerinde karideslerinin öldüğünü yanılgısına düşmektedir. Sakuraların renkleri gıda ve su koşullarının yanında zemin malzemesinden de etkilenir. Açık renkli zeminde daha açık, siyaha yakın zeminlerde ise daha koyu kırmızı bir renk aldıklarını gözlemleyebilirsiniz.
Sakura kırmızı kiraz karides çok az yemekle yetinir. 10 kuruş büyüklüğündeki bir tane tablet yem, 10 tane sakura karidese bir gün boyunca yeter. Aşırı yem verilmemelidir, çünkü ölüme sebebiyet verir. Bu yüzden verilen yemin iki saat içinde bitiyor olması gerekir. Kurulu akvaryumda beslenecekse ekstra yeme ihtiyaç duymaz. Bulunan yosunlarla karnını doyurur. Balık yemi ya da karides yemi haricinde sebzeler ile de beslenebilir. Kabak, havuç ve ıspanak en çok sevdiği sebzelerdir. Bunların haricinde bitkisel tablet yemler de verilebilir. Verilen yemler ya da kullanılan bitki gübresi ve ilaçlarda bakır bulunmadığına emin olmak gerekir. Çünkü bakır omurgasız canlıların zehirlenmesine neden olur. Birçok hazır yem, ilaç ve bitki gübresi bakır ya da bakır sülfat içerir. Bu yüzden bu ürünleri kullanmadan önce içerikleri kontrol edilmelidir.
Sakura Karides Üreme
Sakura karides üretimi çok kolaydır. Öyle ki doğru koşulları sağlamaktan başka yapmanız gereken bir şey yoktur. Su şartları ihtiyaç duyduğu gibi olsun. Filtre emiş hattında sünger bulundurun. Ve üretim akvaryumunda balık bulundurmayın. Sadece cüce vatoz bulundurmanın sakıncası yoktur.
Dişi sakura karides kuyruğunun altında 30 ile 50 arasında yumurta bulundurur. Yeni doğmuş karides yavruları yetişkinlerin küçük birer kopyasıdır. Kendini koruma iç güdüsüne sahip olarak dünyaya gelirler. Akvaryumdaki yosunlar ilk besinleridir. Bu yüzden üretim akvaryumunda yeterince yosun olmalıdır. Eğer yosun yoksa, yosun içeren pul yem iyice ufalanarak verilebilir. 3 ay içinde yavru sakuralar üremeye hazır hale gelir. Bakımları aksatılmazsa 10 tane sakura karides, 1 sene içinde 1000 tane olabilir.