Eğer bir Red Tail Catfish beslemek istiyorsanız ve kafanızda çok fazla soru işareti var ise bu ayrıntılı rehber tam size göre.Bilimsel Adı: Phractocephalus Hemioliopterus
Doğal Yaşam Konumu: Ekvator, Venezuela, Guyana, Kolombiya, Peru, Surinam, Bolivya, Brezilya, Güney Amerika Amazon, Orinoco, Essequibo ve nehir havzaları
Yaşadığı Su Sıcaklığı: 21°C – 27°C
Yaşadığı Su Ph: 5.50 – 6.70
Beslenme Şekli: Etçil
Davranış Biçimi: Çok Agresif
Max. Ulaştığı Boy: 130 Cm
Gerekli Akvaryum Hacmi: 1300 Lt
Su Sertliği: Orta, Sert
Bu balığı ilk aldığınız zaman küçük boyutlarına ve masum durduğuna aldanmamak gerekir. Bu canavar belirli bir boyuta geldikten sonra, tabiri caizse büyümeye başladığı zaman iyice özgüveni oturur ve önüne gelen her şeyi yutabilecek kıvama gelir. Yetişkin olduklarında kahverengimsi sırt, sarı kenarları ve karakteristik olarak turuncu-kırmızı sırt yüzgeci ve kuyruk yüzgeci vardır. Uzun bıyıklı geniş bir kafaları, koyu siyah gövdeleri ve ağzından kuyruk yüzgecine kadar uzanan gövdesinin altı beyazdır. Üst çenelerinde bir çift, alt çenede iki çift bıyıkları vardır. Bıyıkları hassastır ve koku alma duyusu olarak kullanılan kimyasal alıcı hücrelere sahiptir. Red Tadil CatFish, Yumurtalarını bıraktıktan sonra dış döllenme ile ürerler. Yalnızca tatlı suda bulunur ve daha büyük nehirlerde, akarsularda ve göllerde yaşarlar. Akşam ve gece avlanırlar. Gündüz hareketsiz dururlar. Dipte yaşarlar ve oldukça yavaş hareket ederler. Çok ağırlaşırlar ve genel olarak tatlı su etçilleri kendi boyutundan küçük balıkları yer. Bu tür kendi boyutundan büyük balıkları da yutar ve beyaz et, balık ne bulursa yer. Çok fazla yem yer ve buna bağlı olarak da çok hızlı büyümeye başlar. Yeterince büyüdükten sonra başının üstünde bir zırh vardır. Loş ışık severler ve bebek iken genelde hep bir yerlere saklanır. Kötü su şartların da bıyıklarında bozulmalar olur. Tankınızda 2-3 adet bu türden beslerseniz, birbirleri ile iletişim kurarken potansiyel tehlikeleri önlemek için tıkırtı sesi yaparak iletişim kurarlar.
Türkiye de çok ilgi görüyor. Çok iyi beslendikleri zaman ve tam yetişkin oldukları abartısız 10 tonluk suya ihtiyaç duyarlar ve kedi balığı sınıfındadır. Yetişkin boyutuna geldiği zaman bu balığı haftalık periyotlarda beslemek gerekir. Bu türü beslerken yapılan en büyük hatalardan birisi de çok fazla ve sık beslemek. 3 Günlük periyotlar da beslemek çok daha mantıklı olacaktır. Genel olarak yalnız beslenmeli ve diğer balıkları çok kolay bir şekilde yutarlar. Örneğin; lepistesler, tetrar türleri vb. gibi.
Akvaryum dekorunuz koyu tonlarda olmalıdır. Dekorlarınız da çok çeşitlilik olmaması gerekir. Kolay yutabileceği ve kolayca koparabileceği dekorlar asla koyulmamalıdır.
Red Tail CatFish