Borsaya TABGD hisse olarak giriş yapacak olan şirket, 1994 yılından beri Türkiye’de hızlı servis sektörünün gelişmesi, dünya çapında çok sevilen markaların Türkiye’de tüketicilerle buluşması, kendi kurduğu markalar ile de üstün kaliteden ödün vermeyen geleneksel lezzetlerin kolay ulaşılabilir hale gelmesi için faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir.
Tabgd Hisse Ne İş Yapar ?
TAB Gıda, pizza hamurundan hamburger ekmeğine kadar birçok unlu mamul ihtiyacını ekosistem şirketi Ekmek Unlu Gıda’dan karşılamaktadır. Ekmek Unlu Gıda Fabrikası, hamburger ve sandviç ekmeği ile biscuit ekmeği, panini, baget ekmeği ve pizza hamur üretim kapasitesine sahiptir. Aylık 40 milyon hamburger ekmeği veya 3 milyon adet tost ekmeği ile Türkiye’nin en büyük ekmek üretimi yapan fabrikalarından biridir. İleri teknolojisiyle kendi alanında dünyanın sayılı tesislerinden biri olan Ekmek Unlu Gıda, iki fabrikasında toplam saatte 6 ton hamur işleme kapasitesiyle sadece TFI TAB Gıda Yatırımları bünyesindeki restoranların ihtiyaçlarını değil, Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinin de tost ekmeği tedarikini karşılamaktadır.
Kaynak: tabgida.com
Tabgd Hisse Halka Arz Tarihi
18-19-20 Ekim 2023
Tabgd Şirket Hedefi
- Borsada işlem görmeye başladıktan sonraki 180 gün içerisinde herhangi bir bedelli/bedelsiz sermaye artırımı yapılmayacak.
- 1 yıl boyunca ortaklar tarafından halka arz fiyatının altında bir fiyattan pay satışı yapılmayacak.
- 30 gün boyunca fiyat istikrarı planlanmaktadır.
Halka Arz Gelirleri Nerede Kullanılacak?
TAB Gıda’nın halka arzı ile elde edeceği gelirlerinin kullanım alanları şöyle:
40% Yatırım Finansmanı
Şirketin portföyüne yeni restoranlar eklenmesi ve bu restoran yatırımlarının finansman amacıyla değerlendirilmesi, mevcut restoranların yenileme yatırımlarının yapılması planlanmaktadır.
25% Yenilenebilir Enerji Yatırımları
Enerji maliyetleri, şirketin maliyetleri içinde önemli bir paya sahiptir. Bu maliyetleri dengeleyebilmek için şirket, Güneş Enerjisi Santrali projesi kurmayı amaçlamaktadır. Şirketin sahibi olduğu ve 18 farklı EDAŞ bölgesinde bulunan 238 adet elektrik aboneliği kendi üzerine kayıtlı olup geri kalan restoranlar alışveriş merkezi içerisinde süzme sayaç üzerinden enerjilenmektedir. Şirket, Elektrik Piyasasından Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği 5.1.h maddesi kapsamında aboneliği şirket üzerine olan 238 restoranda tüketilen enerjiyi 2 ya da 3 farklı noktada kurulacak arazi tipi güneş enerjisi santrali kurarak üretmeyi planlamaktadır. Bahsi geçen 238 restoranın yıllık tüketimi yaklaşık 60 milyon kWh’dir. Bu tüketimi karşılayabilmek için ortalama 20 Megawatt’lık bir güneş enerjisi santrali kurulması planlanmaktadır.
20% Finansal Borçluluk Seviyesinin Azaltılması
Şirket, net işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak için kısa ve orta vadeli krediler kullanmıştır. Bu doğrultuda şirket, halka arz gelirlerinin yaklaşık 35%’lik kısmıyla finansal borçlarını kapatmayı planlamaktadır. Finansal borçluluk seviyesinin düşürülmesinin amacı, şirketin kredi borç anapara miktarının ve faiz yükünün azaltılması ile mali yapısının güçlendirilmesidir.
15% Dijitalleşme ve Teknoloji Yatırımları
Şirket, dijitalleşme kapsamında IT altyapısını güçlendirmek ve yeni teknolojiler için yatırımlar yapmayı planlamaktadır.
Tabgd Hisse Twitter Yorumları
Twitter X de Vrgyo ile ilgili en son yorumlara ulaşmak için lütfen hastag simgesine tıklayınız.
#Tabgd